Image Alt

Roadtrip den 7. – Fécamp

FRANCIE | NORMANDIE
  /  Cestopisy   /  Roadtrip den 7. – Fécamp

Roadtrip den 7. – Fécamp

Náš poslední den v Normandii. Tentokrát vyrážíme do městečka Fécamp, kde pokračuje alabastrové pobřeží. V odpoledních hodinách se poté rozloučíme s mořem, útesy a Normandií a zamíříme na několik dní do hlavního města, do Paříže.

ROZLÁMANÉ RÁNO

Probouzíme se na parkovišti v Étretatu poměrně rozlámaní, no, není divu =D Dle map a obrázků nás zaujalo město Fécamp, a tak po venčení čtyřnohých a malé snídani vyrážíme přesně tam. A opravdu, město nás nezklamalo, Fécamp a okolí je místem úžasného přírodního kouzla. Bývalé město vévodů z Normandie nabízí nádherné přírodní a architektonické dědictví. Samozřejmě má svou pláž a vysoké útesy alabastrového pobřeží. Je oceněný milovníky přírody a turisty po cestě GR 21, Cap Fagnet má ptačí rezervaci a kapli z 11. století. Z tohoto působivého útesu vysokého 105 metrů si užijete nádherný výhled na moře a Fécamp!

Fécamp byl kdysi významným rybářským přístavem a rybářské lodě odtud vyrážely na Newfoundland, ostrov u kanadského pobřeží, aby zde lovily tresky. Říkalo se jim „terre-neuvas“ a jejich příběh můžete objevit v Rybářském muzeu. Sídlí v bývalém zařízení na sušení tresek a ukáže vám vše o námořní minulosti přístavu a také o životě rybářů.
Po návštěvě těchto atrakcí se nadechněte čerstvého vzduchu při procházce po pobřežní promenádě nebo relaxujte na přístavním molu. Stejně jako rybáři si udělejte čas a užijte si podívanou na vlny, pláč racků a autentickou atmosféru místa! My jsme atmosféry načerpali opravdu hodně. A teď je čas vyrazit směrem Paříž, ať stihneme ubytování ještě do večera.

Napiš komentář