Image Alt

Přes Přední Planinu na Kozí hřbety

ČESKO | KRKONOŠE
  /  Cestopisy   /  Přes Přední Planinu na Kozí hřbety

Přes Přední Planinu na Kozí hřbety

Původní plán byl vyrazit s kamarády, ale na poslední chvíli nám odpadli. Ale řekla jsem si, že má být krásný víkend, a tak nebudeme zůstávat doma a prostě vyrazíme jen já, Kessi a Mája. Rozhodně nelituji. V sobotu ráno jsme vyrážely poměrně brzy, čekalo před námi docela hodně kilometrů =) První den jsem zvolila trasu ze Špindlerova Mlýna, přes Přední Planinu, Klínové boudy, chatu Výrovku, Luční boudu a zpět přes Kozí hřbety. Na Kozí hřbety jsem měla bohužel vždycky smůlu, úspěšně se schovávaly v mracích nebo v mlze, naposledy jsem neviděla několik metrů před sebe. Nakonec to vypadalo, že by to mohlo vyjít! Když jsem přijížděla do Krkonoš, vypadalo to, že nad Kozími hřbety je opar, takže jsem ještě přemýšlela, jestli se vůbec cestou nahoru vydat, ale každý čas v přírodě je krásný ať je jakékoliv počasí, tak jsem zaparkovala, vzala holky, turistické hole a vyrazily jsme na stoupák směrem na Přední Planinu.

KUDY VEDLA NAŠE DNEŠNÍ TRASA?

Cesta, byť do kopce, ubíhala rychle. Na Přední Planině byly nejspíš nějaké cyklo závody ve sjezdu, takže jsme je omrkly a pokračovaly dál, směrem na Klínové boudy, kde se dá občerstvit a pokochat se krásnými výhledy na Krkonoše. Po chvilce procházíme kolem dvou útulny, kterou vytvářeli studenti ČVUT. Rozhodně příjemný úkryt na noční spaní! Ale my zatím příliš nezastavujeme, plánujeme odpočinek u Luční boudy, ke které je to stále ještě do kopce. Trasa je to krásná, počty lidí zde přibývají. Po chvíli se přehoupneme přes kopec a před námi se rozprostírá krásný výhled na Sněžku a Luční boudu.

U Luční boudy jsme si daly na chvilku malý oddych. Holky s sebou v batůžku měly připravenou svačinku od Nonstopu (patté) a já si dala domácí Jerkys. Doplnit tekutiny a vyrážíme dál na Kozí Hřbety. Tuhle cestu se Sněžkou v zádech mám hrozně ráda! A plánuji, že si ji dám jednou i opačně. Cesta byla poměrně mokrá, což by odpovídalo tomu, že při příjezdu do Krkonoš byly Kozí hřbety schované.

Konečně kozí hřbety na vlastní oči

No konečně! Kozí hřbety se nám ukázaly v celé své kráse! Celou dobu cestou dolů jsem pouze žasla. Asi byla klika, že tu moc lidí nebylo, nejspíš bych je velmi zdržovala, protože obcházet se tady dá místy horko těžko =D Je to nádherná trasa plná malých překvapení. Určité má své kouzlo jak v deštivém, tak ve slunečném počasí. Kdo má rozverné psíky, doporučuji držet zkrátka, cesta pro některé může být místy nebezpečná.


INFORMACE O VÝLETU

  • máte psa a milujete dobrodružství?
  • chtěli byste si užívat pohodovou turistiku se psem bez vodítka, aniž byste zažívali stres?
  • nevíte, jak se zachovat v případě úrazu
  • chtěli byste, aby váš pes byl v první řadě váš parťák a společník?

vzdálenost 20,5 KM | celkové převýšení 1774 m | voda na trase – ANO (CHATY) | vhodné pro psy – ANO

Napiš komentář